Креатин монохидрат

Какво е Креатин монохидрат ?

В света на спортните добавки и хранителните режими, Креатин монохидрат е един от най-известните и популярни продукти. Той се използва от множество спортисти и фитнес ентусиасти, които търсят подобряване на физическата си форма и увеличаване на мускулната маса. В този блог ще разгледаме какво е Креатин монохидрат, как работи и как може да бъде полезен за здравето ни.


Креатин монохидрат е хранителна добавка, която се използва за повишаване на енергийното ниво и подобряване на мускулната производителност. Това е естествена съставка, която се намира в нашите тела, особено в мускулната тъкан. Въпреки че може да се получи и чрез консумиране на храна като червено месо и риба, достатъчното количество Креатин монохидрат, което тялото ни произвежда само, не винаги е достатъчно за да се постигнат оптимални резултати при спортуване.


Креатин монохидратът работи като помощник на мускулите ни при производството на аденозин трифосфат (ATP), което е основният източник на енергия за нашите клетки. Когато тренираме или изпълняваме физически упражнения, нивото на ATP намалява бързо. Креатин монохидратът помага да се възстанови нивото на ATP и да се увеличи енергийната производителност на мускулите ни.


Едно от основните предимства на Креатин монохидрат е неговата способност да увеличава мускулната маса и силата. Като увеличава енергийната производителност на мускулите, Креатин монохидратът ни позволява да тренираме по-интензивно и да издържаме по-дълго. Това допринася за по-ефективното развитие на мускулите и увеличаване на тяхната маса.


Освен това, Креатин монохидратът може да бъде полезен и за подобряване на спортните постижения по отношение на силата и скоростта. Няколко проучвания показват, че приемът на Креатин монохидрат може да доведе до значително подобрение на спортната производителност, включително увеличаване на силата и бързината при изпълнение на различни упражнения.


Въпреки че Креатин монохидратът е известен със своите предимства за спортисти и фитнес ентусиасти, той може да бъде полезен и за хора, които търсят подобряване на общото си здраве. Като подобрява енергийната производителност на клетките ни, Креатин монохидратът може да допринесе за повишаване на общата физическа издръжливост и енергия. Това може да бъде от полза за хора, които се чувстват уморени или липсващи на енергия през деня.


Важно е да отбележим, че приемът на Креатин монохидрат трябва да бъде съобразен с индивидуалните нужди и цели на всеки човек. Преди да започнете да приемате Креатин монохидрат, винаги е добре да се консултирате със специалист по хранителни добавки от Фитнес и Здраве. Те ще ви предоставят подходяща информация и насоки относно правилния дневен прием и приложение, както и ще ви уведомят за възможни рискове и странични ефекти.


Креатин монохидрат е полезна хранителна добавка, която може да подобри физическата форма и здравето ни. Той работи като помощник на мускулите ни при производството на енергия и може да доведе до увеличаване на мускулната маса, сила и спортна производителност. Независимо дали сте спортист, фитнес ентусиаст или просто желаете да подобрите общата си физическа форма, Креатин монохидрат може да бъде полезен инструмент за вас.

Animal Universal Micronized Creatine 500 g Нов

Animal Universal Micronized Creatine 500 g

Когато става въпрос за максимизиране на вашето спортно представяне и изграждане на чиста мускулатура, една надеждна и ефективна добавка може да направи всичко различно. Animal Universal Micronized Cre..

67.00 лв. Дан. основа: 67.00 лв.

Allnutrition Creatine Muscle Max Нов -39%

Allnutrition Creatine Muscle Max

Представяме ви мощната добавка, която чакахте - Allnutrition Creatine Muscle Max. Разгърнете максималния си потенциал с тази авангардна формула, предназначена да увеличи резултатите ви и да издигне пр..

49.00 лв. 30.00 лв. Дан. основа: 30.00 лв.

Applied Nutrition Creatine Monohydrate Micronized Нов

Applied Nutrition Creatine Monohydrate Micronized

 Креатин монохидратът на прах е идеалното допълнение към вашата рутинна тренировка, особено ако искате да подобрите физическото си представяне и да подобрите възстановяването си. Препоръчваме да ..

49.00 лв. Дан. основа: 49.00 лв.

Dorian Yates Nutrition Creatine Monohydrate 100 % Pure Powder Нов -30%

Dorian Yates Nutrition Creatine Monohydrate 100 % Pure Powder

Подобрете вашите фитнес резултати с Dorian Yates Nutrition Creatine Monohydrate 100% Pure Powder. Доставя чист креатин монохидрат с първокласно качество, тази мощна добавка е предназначена да подобри ..

62.00 лв. 43.40 лв. Дан. основа: 43.40 лв.

Weider  Pure Creatine Creapure Нов

Weider Pure Creatine Creapure

Weider  Pure Creatine Creapure® - най-чистия и висококачествен креатин монохидрат. 100% чистота и бионаличност Creapure® креатин монохидрат направен в Германия. Creapure® е лого гаранти..

49.50 лв. Дан. основа: 49.50 лв.

MuscleTech Essentials series Platinum 100% Creatine -30%

MuscleTech Essentials series Platinum 100% Creatine

MuscleTech Essentials series Platinum 100% Creatine предлагат високо качествен HPLC-тестван креатин.HPLC креатин монохидрат е форма на креатин, която има по-висок процент на усвояване, отколкото други..

99.00 лв. 69.00 лв. Дан. основа: 69.00 лв.

OstroVit Creatine Monohydrate Нов -10%

OstroVit Creatine Monohydrate

Креатин на Островит Монохидрат е невероятна хранителна добавка, без която ще се лишавате от огромните ползи на креатина. OstroVit Creatine Monohydrate повишава мускулната ефективност и позволява по-до..

54.95 лв. 49.50 лв. Дан. основа: 49.50 лв.

Scitec 100% Creatine Monohydrate

Основната цел на всички спортисти и хора, които тренират активно във фитнес залите, е запазването на енергията,така необходима за гориво на мускулите и мозъка. Този проблем се отнася и за спортисти, п..

40.00 лв. Дан. основа: 40.00 лв.

SFD Creatine Нов -32%

SFD Creatine

Креатинът от SFD е най-чистият креатин монохидрат, подсилен с добавянето на естествен таурин. Продуктът е идеален за хора, които имат дълги и интензивни тренировки. Това е поддръжка за мускулите, благ..

72.00 лв. 49.00 лв. Дан. основа: 49.00 лв.

Universal Nutrition Micronized Creatine

Добавянето на креатин е обичайна практика в спортове, като бодибилдинг, вдигане на тежести, борба, гребане, колоездене, планинско колоездене, тенис, ски, американски футбол, футбол, ръгби, баскетбол, ..

71.00 лв. Дан. основа: 71.00 лв.

Allmax Creatine CreaSyn Нов -10%

Allmax Creatine CreaSyn

Какво е Creatine (CreaSyn™)CreaSyn е новият креатин стандарт. Чистота - Разтворимост - Ефективност. В Allmax ние непрекъснато търсим начини да доставяме по-добри продукти, които осигуряват по-добри ре..

99.00 лв. 89.00 лв. Дан. основа: 89.00 лв.

Amix creatine monohydrate powder

Amix creatine monohydrate powder e 100% чист микронизиран креатин монохидрат.Това което е важно да се подчертае за този креатин е ,че има хроматографични тестове (HPLC) ,които потвърждават добротокач..

37.00 лв. Дан. основа: 37.00 лв.

BioTech USA 100% Creatine Monohydrate

Креатин се свързва с фосфор в организма като креатин фосфат (СР), съединение заредено с енергия, използвана от мускулите при  незабавни енергийни нужди. CP се разгражда директно в аденозин трифос..

40.00 лв. Дан. основа: 40.00 лв.

BioTech USA Creatine Tablets -6% Изчерпан

BioTech USA Creatine Tablets

BioTech USA Creatine Tablets е креатин монохидрат дъвчащи теблетки.Ароматизирани креатин монохидрат таблетки за дъвчене засилени с витамин С.Вече е изписано толкова много за ефективността на креатин м..

36.00 лв. 34.00 лв. Дан. основа: 34.00 лв.

BSN Creatine DNA -22% Изчерпан

BSN Creatine DNA

BSN Creatine DNA осигурява 5 грама чист, микронизиран креатин монохидрат без никакви пълнители или добавки.Неовкусен, което означава ,че можете да го добавите към вашия шейк след тренировка за възстан..

32.00 лв. 25.00 лв. Дан. основа: 25.00 лв.

Dymatize Creapure Creatine Нов

Dymatize Creapure Creatine

Вече сте се убедили, че от компанията Dymatize не правят компромиси с качеството на продуктите. И протеините и аминокиселините са сред най-добрите в цял свят в своята категория. Но бранда имаше нужда ..

59.00 лв. Дан. основа: 59.00 лв.

Everbuild creapure creatine 5000 -12% Изчерпан

Everbuild creapure creatine 5000

Creapure е най-добрия креатин в световен мащаб.Креатин с логото на Creapure е гаранция за 100% чист продукт, с фармацевтично качество микронизиран креатин монохидрат. 100% Creapure креатин увеличава н..

25.00 лв. 22.00 лв. Дан. основа: 22.00 лв.

Gaspari Nutrition Qualitine Creatine -23% Изчерпан

Gaspari Nutrition Qualitine Creatine

Gaspari Nutrition Qualitine e стандарт за качество в категория Креатин монохидрат-Pure Creatine Monohydrate. Qualitine няма вкус и е без мирис. Креатин монохидрат е най-проучваната хранителна добавка ..

35.00 лв. 27.00 лв. Дан. основа: 27.00 лв.